joomla 1.6

Начало Защита на лични данни
Защита на лични данни Печат Е-поща
Четвъртък, 24 Май 2018г. 11:05ч.

Ние от SHOP.BATERIABG.COM зачитаме неприкосновеността на личния живот на клиентите си и гарантираме максимална степен на защитата на тяхните лични данни. Защита на личните данни е изготвена и се основава на действащото българско и европейско законодателство.

Политика за поверителност на лични данни не засяга, не ограничава и не отменя правата Ви, произтичащи от Закона за защита на личните данни („ЗЗЛД”) или друго относимо законодателство.


Моля прочетете внимателно този документ. Той съдържа Политика за защита на личните данни на физически лица – крайни потребители. В случай, че не сте съгласни с условията няма възможност да използвате сайта. При промяна на Политиката промените ще бъдат публикувани тук.

Общ регламент за защита на личните данни GDPR: От 25 май 2018 година в България започва да се прилага, като неговата цел е да уеднакви политиките на държавите членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни.

Изискванията от oбщият регламент за защита на личните данни за който трябва да ви информираме сред тях са:

Да Ви информираме какви данни използваме
Да Ви информираме защо ги използваме
Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама - например
Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода
Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на Вашите данни, тяхното изтриване, както и да бъдете забравени
Да посочваме всички трети лица / други компании, с които обменяме Вашите данни

 

Какви данни събираме ние от нашите регистрирани потребители;

Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на онлайн магазина и сключване на договор с дружеството
Име и фамилия, адрес за доставка, телефон за връзка, адрес на електронна поща.
Данни от създаден профил в нашият уебсайт – потребителско име, история на заявките/поръчките.

 

Да Ви информираме защо ги използваме;

Личните данни, които предоставяте са само и единствено с цел осъществяване на направена от Вас поръчка от онлайн магазина ни и доставянето и до Вас като поръчител
Доброволно предоставените от Вас данни, необходими ни за идентификация и изпълнение на доставка на направената от вас поръчка на определен артикул от нашата онлайн платформа за пазаруване

 

Предоставяне на личните ви данни;

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни на наши партньори ( например транспортни куриерски фирми, сервизни, информационни и др. фирми ) или пред компетентни органи.
Публични органи на Република България, в случай че официално поискат от дружеството информация свързана със доставката
В случай на съхраняване на лични данни, то те се съхраняват от оторизирана за това счетоводна фирма, която носи отговорност за тях.

SHOP.BATERIABG.COM НЕ задължава никой да предостави лични данни при онлайн поръчка. Предоставянето им е изцяло доброволно.

Съгласно разпоредбите на чл. 28а и чл. 34б ЗЗЛД Вие като субект на личните данни имате следните права:

Чл. 28а. (Нов – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Физическото лице има право по всяко време да поиска от администратора да:

1. заличи, коригира или блокира негови лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на този закон;

2. уведоми третите лица, на които са били разкрити личните му данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, извършено в съответствие с т. 1, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Чл. 29. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Правото на достъп по чл. 26 и правата по чл. 28а се осъществяват с писмено заявление до администратора на лични данни.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г., изм. – ДВ, бр. 85 от 2017 г.) Заявление може да бъде отправено и по електронен път подписано с усъвършенстван електронен подпис, усъвършенстван електронен подпис, основан на квалифицирано удостоверение за електронни подписи, или квалифициран електронен подпис, съгласно изискванията на Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. относно електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни трансакции на вътрешния пазар и за отмяна на Директива 1999/93/ЕО (OB, L 257/73 от 28 август 2014 г.) и на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Заявлението по ал. 1 се отправя лично от физическото лице или от изрично упълномощено от него лице чрез нотариално заверено пълномощно.

(4) (Отм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.)

Чл. 30. (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Заявлението по чл. 29 съдържа:

1. Име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;

2. Описание на искането;

3. Предпочитана форма за предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1;

4. Подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

(2) При подаване на заявление от упълномощено лице към заявлението се прилага и нотариално завереното пълномощно.

(3) Заявленията по чл. 29 се завеждат в регистър от администратора.

Чл. 31. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Информацията по чл. 28, ал. 1 може да бъде предоставена под формата на устна или писмена справка или на преглед на данните от съответното физическо лице или от изрично упълномощено от него друго лице.

(2) Физическото лице може да поиска копие от обработваните лични данни на предпочитан носител или предоставяне по електронен път, освен в случаите, когато това е забранено от закон.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Администраторът на лични данни е длъжен да се съобрази с предпочитаната от заявителя форма на предоставяне на информацията по чл. 28, ал. 1.

Чл. 32. (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) В случаите по чл. 28, ал. 1 администраторът на лични данни или изрично оправомощено от него лице разглежда заявлението по чл. 29 и се произнася в 14-дневен срок от неговото подаване.

(2) (Доп. – ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 14.10.2016 г.) Срокът по ал. 1 може да бъде удължен от администратора или от изрично оправомощено от него длъжностно лице до 30 дни в случаите по чл. 28, ал. 1, т. 1 и 2, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събирането на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на администратора.

(3) (Доп. – ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 14.10.2016 г.) В 14-дневен срок администраторът или изрично оправомощено от него длъжностно лице взема решение за предоставянето на пълна или частична информация по чл. 28, ал. 1 на заявителя или мотивирано отказва предоставянето.

(4) (Доп. – ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 14.10.2016 г.) В случаите по чл. 28а, т. 1 администраторът или изрично оправомощено от него длъжностно лице взема решение и извършва съответното действие в 14-дневен срок от подаване на заявлението по чл. 29 или мотивирано отказва извършването му.

(5) (Доп. – ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 14.10.2016 г.) В случаите по чл. 28а, т. 2 администраторът на лични данни или изрично оправомощено от него длъжностно лице взема решение в 14-дневен срок и незабавно уведомява третите лица или мотивирано отказва да извърши уведомяването.

Чл. 33. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г., доп. – ДВ, бр. 81 от 2016 г., в сила от 14.10.2016 г.) Администраторът на лични данни или изрично оправомощено от него длъжностно лице писмено уведомява заявителя за решението или отказа си по чл. 32, ал. 3 – 5 в съответния срок.

(2) Уведомяването по ал. 1 е лично срещу подпис или по пощата с обратна разписка.

(3) (Нова – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Липсата на уведомление по ал. 1 се смята за отказ.

Чл. 34. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) Администраторът отказва достъп до лични данни, когато те не съществуват или предоставянето им е забранено със закон.

(2) (Отм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г.)

(3) (Нова – ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Администраторът отказва пълно или частично предоставяне на данни на лицето, за което те се отнасят, когато от това би възникнала опасност за отбраната или националната сигурност или за защитата на класифицираната информация и това е предвидено в специален закон.

(4) (Нова – ДВ, бр. 81 от 2011 г.) Администраторът отказва пълно или частично предоставяне на данни, получени по чл. 1, ал. 6, на лицето, за което те се отнасят, в случаите, когато:

1. Това би попречило на предотвратяването или разкриването на престъпления, на провеждането на наказателно производство или на изпълнението на наказания;

2. Това е необходимо за защита на:

а) Националната сигурност;

б) Обществения ред;

в) Лицето, за което се отнасят данните.

(5) (Нова – ДВ, бр. 81 от 2011 г.) Администраторът, който е получил данни по чл. 1, ал. 6, не информира лицето, за което се отнасят данните, ако това е указано изрично от предоставящия данните.

Чл. 34а. (Нов – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Физическото лице, за което се отнасят данните, има право да:

1. Възрази пред администратора срещу обработването на личните му данни при наличие на законово основание за това; когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;

2. Възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг;

3. Бъде уведомено, преди личните му данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите по т. 2, като му бъде предоставена възможност да възрази срещу такова разкриване или използване.

(2) Администраторът уведомява физическото лице за правата му по ал. 1, т. 2 и 3.

Чл. 34б. (Нов – ДВ, бр. 103 от 2005 г.) (1) Решението на администратора е недопустимо, когато:

1. Има правни или други съществени последици за физическото лице, и

2. Е основано единствено на автоматизирано обработване на лични данни, предназначено да оценява лични характеристики на физическото лице.

(2) Алинея 1 не се прилага, когато решението е:

1. Взето по време на сключването или изпълнението на договор, при условие че подадената от съответното физическо лице молба за сключване или изпълнение на договора е била удовлетворена или че съществуват подходящи мерки, гарантиращи законните му интереси;

2. Уредено в закон, предвиждащ и мерки за защита на законните интереси на лицето.

(3) Физическото лице има право да поиска от администратора да преразгледа решението, прието в нарушение на ал. 1.

БИСКВИТКИ

Бисквитката е малък текстов файл, който се записва на Вашия компютър или мобилно устройство и се изтегля от него при следващи посещения. SHOP.BATERIABG.COM използва бисквитки с цел подобряване и улесняване на Вашето посещение. Не използваме бисквитки за съхраняване на лична информация или за разкриване на информация на трети лица.

Използваните бисквитки са както постоянни, така и временни (сесийни ­бис­квитки). Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройст­во за срок не по-дълъг от 24 месеца. Използваме сесийни бисквитки, когато използвате функцията за филтър на продуктите, за да проверяваме дали сте влезли в системата или сте сложили артикул във Вашата кошница.

Може лесно да изтриете бисквитките от Вашия компютър или мобилно устройство, като използвате браузъра си. Инструкциите за работа и изтриване на бисквитки са дадени в меню „Помощ“ във Вашия браузър. Можете да изберете да деактивирате бисквитки или да получавате известие всеки път, когато нова бисквитка се изпраща към Вашия компютър или мобилно устройство. Моля, обърнете внимание, че ако решите да деактивирате бисквитките, няма да можете да се възползвате от всички функции на сайта ни.

Бисквитки на трети страни

Използваме бисквитки на трети страни за събиране на статистически данни в сбита форма чрез инструменти за анализ, като Google Analytics, GoogleAdwords, Facebook.

С прочитането на политиката за поверителност на лични данни и доброволното Ви съгласие за обработка на лични данни, чрез специално изготвена за това декларация, Вие декларирате съгласието си да предоставите горепосочените данни, за да бъдат осъществени целите на онлайн търговията.

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:

Наименование: БАТЕРИЯ БГ ООД
ЕИК/БУЛСТАТ: 201823031
Седалище и адрес на управление: : гр. София 1407, район р-н Лозенец, ул. Лозенска планина 17
Телефон: 0887679709
Имейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Уебсайт: https://shop.bateriabg.com/

Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

При използване на сайта и направена поръчка се съгласявам БАТЕРИЯ БГ ООД да съхранява и обработва личните ми данни, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни във връзка с осъществяване на направена от мен онлайн поръчка.

Запознат/а съм с:
Целта и средствата за обработка на личните ми данни.
Доброволния характер на предоставянето на данните.
Правото ми на достъп и на коригиране на събраните данни.

С настоящата декларация декларирам съгласие за съхранение и обработка на личните ми данни при спазване на разпоредбите на Закона за защита на личните данни

 
Споделете това, ако ви харесва
Facebook Twitter

Намери продукт

Вход


baner-dhsign